06-08-09

Season 1; disc 1.

1 star trek 1

1. The Man Trap
Dr. McCoy ontmoet een voormalige vriendin wanneer de Enterprise bevoorradingen bengt naar een afgelegen archeologische site. McCoy vindt haar nog steeds aantrekkelijk en komt erachter dat het huidige uiterlijk van de vrouw een duister en dodelijk geheim verbergt.

2. Charlie X
De 17 jaar oude Charlie Evans, die sinds zijn geboorte is opgevoerd door uit energie bestaande wezens, wordt opgehaald en naar de Enterprise overgebracht. Aan boord van het schip blijkt dat de tiener niet in staat is om op volwassen wijze met zijn enorme psionische krachten om te gaan.

3. Where No Man Has Gone Before
Wanneer de Enterpise aan de rand van de melkweg op een krachtveld stuit, worden de psionische vermogens van één van de bemanningsleden tot goddelijke proporties uitvergroot. Hierdoor wordt hij een krachtig en moordzuchtig wezen.

4. The Naked Time
Een buitenaards virus neemt de remmingen van de bemanning van de Enterprise weg en veroorzaakt een chaos omdat alle bemanningslden door verborgen emoties overmand worden. Ondertussen wordt de Enterprise onverbiddelijk aangetrokken door de zwaartekracht va een nabijgelegen planeet die op instorten staat.

Bonus:

- Spacelift: transporting Trek into the 21st Century (Documentary).

14:54 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tos |  Facebook |

Season 1; disc 2.

1 star trek 2

5. The Enemy Within
Captain Kirk wordt door een storing in de transporter in 2 wezens met compleet tegenovergestelde persoonlijkheden gesplitst. De 2e Captain Kirk bewijst dat geen van beide zonder de ander kan overleven.

6. Mudd’s Women
Tijdens de redding an de bemanning van een schip in een asteroïdengordel, biedt de Enterprise onderdak aan de sluwe Harry Mudd, een meesteroplichter, en zijn vracht: drie mooie vrouwen die op zoek zijn naar huwelijkskandidaten.

7. What Are Little Girls Made Of?
De Enterprise helpt Nurse Chapel haar verloofde op te zoeken. In plaats daarvan vinden ze een vervreemde Dr. Korby terug die aan een plan werkt om androïde kopieën te maken van allerhanden belangrijke personen, te beginnen met James T. Kirk.

8. Miri
Op een planeet die wordt bevolkt door kinderen van wie het verouderingsproces kunstmatig is vertraagd, komen de leden van Kirks away team in aanraking met een dodelijk virus. Het vrus valt namelijk enkel volwassenen aan. Ondanks het virus wil Kirk de kinderen toch kost wat kost helpen.

9. Dagger of the Mind
Waneer een woest emaniak uit de strafkolonie Tantalus ontsnapt, blijkt dat hij iemand van het psychiatrisch personeel is. Kirk onderzoekt de instelling en ontdekt een angstaanjagende methode voor mentale heerschappij

14:53 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tos |  Facebook |

Season 1; disc 3.

1 star trek 3

10. The Corbomite Maneuver
Onder bedreiging van de sinistere kapitei van een onbekend ruimteschip, beweert Kirk dat de Enterprise een enorme hoeveelheid springstof aan boord heeft, krachtig genoeg om beide schepen tot ontploffing te brengen. Dez tactische zet lokt echter een compleet onverwachte reactie uit.

11 & 12. The Menagerie (Parts I & II)
Kirk, Spock en McCoy, die ogenschijnlijk naar Starbase 11 zijn gesommeerd, bezoeken de voormalige commandant van de Enterprise, de verlamde en vreselijk misvormde Christopher Pike. Tegen zijn gewoonte in neemt Spock de Enterprise in beslag en geeft zich vervolgens over aan de krijgsraad.

13. The Conscience of the King
Kirk wordt benaderd door één van de twee getuigen van de misdaden van massamoordenaar ‘Kodos the Executioner’ en raakt ervan overtuigd dat de cimineel zichzelf wellicht uitgeeft voor een acteur in een rondreizende theatergroep

Bonus:

- Reflections of Spock (Documentary).

14:42 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tos |  Facebook |

Season 1; disc 4.

1 STAR_TREK 4

14. Balance of Terror
Ondanks de eerdere Romulaanse oorlog, zijn de Romulanen nog nooit in persoon waargenomen. De Enterprise doet tijdens de achtervolging van een Romulaans schip een ontdekking waardoor er twijfels ontstaan over een bemanningslid.

15. Shore Leave
Wanneer McCoy het witte konijn uit Alice in Wonderland ziet, realiseert de bemanning zich dat de planeet die ze bezoeken de gevaarlijke kracht bezit om ieder gedachte werkelijkheid te laten worden.

16. The Galileo Seven
De zevenkoppige bemanning van Shuttle Galileo maakt een noodlanding op een planeet die wordt bevolkt door vijandige reuzen. De bemanning is niet in staat met de Enterprise te Communiceren en kan ook al niet ontsnappen uit de dampkring van de planeet.

17. The Squire of Gothos
Kirk en zijn bemanning worden geconfronteerd met een niet in kaart gebrachte paneet in een leeg gedeelte van het heelal. Ze worden ontvangen door Trelane, een speels wezen dat niet over de zelfbeheersing beschikt om gedisciplineerd met zijn grote krachten om te gaan.

Bonus:

- Life beyond Trek: William Shatner (Documentary).

14:39 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tos |  Facebook |

Season 1; disc 5.

1 Star Trek 5 Gorn and Kirk

18. Arena
Zowel de Enterprise als een onbekend schip worden bezet door vreemde wezens en beide Captains worden gedwongen om voor hun eigen leven en dat van hun bemaiing te vechten in de Arena.

19. Tomorrow is Yesterday
Kirk wordt teruggezet in de tijd, naar de Aarde van de 20ste eeuw. Hij redt de piloot van een vernietigd gevechtstoestel en vraagt zich af hoe hij de man kan terugbrengen zonder de toekomst van de hele planeet te veranderen.

20. Court-Martial
Kirk arriveert op Starbase 11 en wordt voor de krijgsraad gebracht vanwege nalatigheid die de dood van een collega tot gevolg had. Kirk wordt beschuldigd door de familie van het slachtoffer en aangeklaagd door een voormalige geliefde ... zijn carrière lijkt ten dode opgeschreven.

21. The Return of the Archons
Wanneer een away team op Beta III vreemd gedrag vertoont, ontdekken Kirk en zijn bemanning een samenleving waarin individuen onwrikbaar en respectabel lijken, tot het aanbreken van het 'Red Hour' ...

Bonus:

- To boldly go... season one (Documentary).

- The birth of a timeless legacy (Documentary).

14:34 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tos |  Facebook |

Season 1; disc 6.

1 Star trek 6 seed1

22. Space Seed
De Enterprise komt in contact met het 'sleeper ship' SS Botany Bay uit de twintigste eeuw en ontdekt dat het schip genetisch geselecteerde supermensen in stasis vervoert. Een van de sleepers is Khan, voormalig dictator van een kwart van de aarde.

23. A Taste of Armageddon
De planeet Eminiar VIII voert al jarenalng een zuiveringsoorlog tegen de planeet Vendikar. Computers bepalen welke burgers zich voor desintegratie moeten melden. Helaas is de bemalling van de Enterprise geslecteerd om te sterven.

24. This Side of Paradise
Het feit dat kolonisten die jarenlang aan dodelijke straling zijn blootgesteld nog in leven zijn, heeft levensbehoudende sporen aan het licht gebracht. Kirk's bemanning komt er helaas achter dat die sporen ook een meer sinister effect hebben.

25. The Devil in the Dark
Tijdens onderzoek van een onbekende dreiging die mijnwerkers doodt en machines beschadigd op Janus VI, ontdekken Kirk en Spock een steenachtig wezen waarmee de Vulcan een verhelderende mindmeld uitvoert.

Bonus:

- Sci-Fi visionaries (Documentary).

- Interactive Enterprise Tour.

14:29 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tos |  Facebook |

Season 1; disc 7.

1 star trek 7

26. Errand of Mercy
Wanneer Kirk en Spock tussenbeide komen om bescherming te bieden aan de bevolking van een planeet die tussen de twee vuren ligt, nl. het Klingon Empire en de Federation, zijn ze vereast door de reactie van de lusteloze Organians.

27. The Alternative Factor
Het heelal lijkt op zijn kop te staan. De Enterprise gaat op zoek naar Lazarus, een man die steeds lijkt te switchen tussen twee sterk verschillende versies van eenzelfde persoonlijkheid.

28. The City on the Edge of Forever
McCoy neemt per ongeluk een te grote dosis medicijnen en wordt uit zijn evenwicht gebracht. Hij waagt zich in een time portal en veroorzaakt een ernstige verstoring in de tijdslijn van de Aarde. Om het probleem op te lossen, gaan Kirk en Spock via de portal terug naar de Aarde van de jaren dertig van de twintigste eeuw.

29. Operation: Annihilate !
McCoy experimenteert met manieren om de bevolking van de plaeet Deneva te beschermen tegen een onverklaarbare epidemie van massakrankzinnigheid. Bij deze pogingen wordt Spock onnodig blind ...

Bonus:

- Billy Blackburn's treasure chest: rare home movies and special memories (Documentary).

- Kiss and tell: romance in the 23rd Century (Documentary).

14:26 Gepost door Helliwood-man in TOS - Season 1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tos |  Facebook |